У колабораціонізмі підозрюється колишня депутатка Осипенківської сільської ради у Запорізькій області

Запорізькою обласною прокуратурою повідомлено про підозру депутатці Осипенківської сільської ради у колабораційній діяльності (ч. 5 ст.111-1 КК України), яка за даними слідства діяла в інтересах окупантів, залякувала місцевих військовими рф, вимагала кошти та підтримувала примусову паспортизацію.

Про це повідомили у пресслужбі Запорізької обласної прокуратури.

Повідомляється, що підозрювана громадянка України наприкінці квітня 2022 року пішла на угоду з ворогом та обійняла посаду так званого «зам. главы Осипенковской объединенной территориальной общины» Бердянського району, а з червня 2022 року отримала «підвищення» до «главы Военно- гражданской администрации Осипенковского ОТО».

Перебуваючи на посаді, жінка закликала «націоналізувати» підприємства та комунальні установи, а також укладати договори з міністерствами рф. До того ж до співпраці з окупаційною владою, колаборантка агітувала співробітників сільради, шкіл та дитячих садків.

«З метою допомоги військовим рф від українських фермерів та підприємців вимагала кошти, а у разі відмови погрожувала негативними наслідками від російських військових. Крім цього, проводила серед місцевого населення агітаційні заходи та примусову паспортизацію», – йдеться у повідомлені.
Добавлено: 5-04-2023, 14:57
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх