Виготовляв довідки про членство у міжнародній громадській організації: у Запоріжжі судитимуть чоловіка, який допомагав перетинати кордон  

Слідчі Головного управління Нацполіції за оперативного супроводу Управління СБУ в Запорізькій області викрили злочинну схему перетину кордону чоловіків призовного віку.

Про це повідомили в пресслужбі Запорізької обласної прокуратури.

За даними слідства, 63-річний місцевий мешканець разом з іншою особою розробили злочинний план незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон через пункт пропуску з Польщею.

«Обвинувачений пропонував виготовлення довідки про членство у міжнародній громадській організації з подальшим внесенням відомостей до системи «Шлях». На підставі цих документів чоловіки призовного віку виїжджали за межі України нібито з гуманітарних питань від «псевдоблагодійного фонду». Винагорода за таку «послугу» оцінювалась від 4 до 6 тис. доларів США з людини», – йдеться у повідомлені.

Правоохоронці вилучили банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чисті бланки різних документів, штампи та печатки невідомого походження.
Виготовляв довідки про членство у міжнародній громадській організації: у Запоріжжі судитимуть чоловіка, який допомагав перетинати кордон  
Добавлено: 6-04-2023, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх