6500$ США за довідку: у Запоріжжі підозрюють лікаря та його спільників в оформленні фіктивної інвалідності для виїзду за кордон

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя викрито 3-х учасників злочинної схеми сприяння у незаконному перетині чоловіками призовного віку через кордон України.

Про це повідомили в пресслужбі Запорізької обласної прокуратури.

«Група осіб діяла за заздалегідь розробленим злочинним планом. Лікар, користуючись своїми медичними знаннями та зв’язками, вирішував питання з оформлення висновку «МСЕК» про встановлення групи інвалідності. Його спільники займались пошуком потенційних клієнтів, передачею їм фіктивної медичної документації та отриманням грошових винагород», – йдеться в повідомлені від прокуратури.

Вартість такої послуги оцінювалась в 6500 доларів США.

Правоохоронцям вдалось викрити одного учасника злочинної схеми під час передачі підроблених документів та проведення остаточного розрахунку за надані послуги. Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області, за оперативного супроводу співробітників СБУ, Запорізького управління ДВБ Нацполіції України та силової підтримки спецпідрозділів «Альфа» та «КОРД».

Слідство триває.

6500$ США за довідку: у Запоріжжі підозрюють лікаря та його спільників в оформленні фіктивної інвалідності для виїзду за кордон

Добавлено: 23-03-2023, 15:44
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх