10 важливих новин тижня, які ви могли пропустити

Читайте добірку найбільш важливих новин Запоріжжя та області від 3 до 7 квітня у матеріалі "Panoptikon".

1. У тимчасово окупованому місті Мелітополь повідомляють про підрив автівки з місцевим колаборантом


Вибух стався у центрі міста на проспекті Богдана Хмельницького. Постраждав місцевий зрадник максим зубарєв.

10 важливих новин тижня, які ви могли пропустити


2. З робочим візитом до Запоріжжя приїхала Ірина Верещук


Віцепремʼєр-міністерка — Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук завітала до прихистку для внутрішньо переміщених осіб.



3. У Запорізькій області окупанти прискореними темпами знищують національну ідентичність місцевих мешканців – Федоров


Про актуальну ситуацію у тимчасово окупованій частині Запорізької області повідомив мер міста Мелітополь Іван Федоров.



4. «Служіння громаді — понад усе!»: запорізька волонтерка Олена Сопіна — про міжнародну допомогу та мотивацію до волонтерства


Запорізька медіаменеджерка та політтехнолог Олена Сопіна від самого початку повномасштабного вторгнення опікується питаннями волонтерської допомоги для цивільних, медиків, рятувальників і військових. Як керівниця «Ротарі клуб «Запоріжжя-Хортиця» та представниця волонтерського штабу «Українська команда» вона залучила в Запоріжжя та у прифронтові громади Запорізького району десятки тон гуманітарної допомоги, технічні засоби, спеціалізовані автомобілі тощо. В інтерв’ю «Паноптикону» Олена Сопіна розповіла про будні волонтера, труднощі та радощі цієї діяльності, а також цінну, хоча й не завжди помітну, допомогу з усіх куточків України та світу.



5. На окупованих територіях Запорізької області зафіксовано низку випадків викрадення людей


Окупанти продовжують здійснювати "фільтраційні заходи" щодо мешканців тимчасово захоплених районів Запорізької області.



6. Як провалити медичну реформу? Рецепт від запорізької мерії


У Запоріжжі в рамках четвертого етапу медичної реформи триває так звана «оптимізація» медичних закладів. Так, ще у грудні 2022 року Запорізька міська рада ухвалила рішення про реорганізацію лікарень, пологових будинків, центрів первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) та стоматологічних поліклінік. Секретар міськради, який тимчасово виконує обов’язки міського голови, Анатолій Куртєв стверджував, що реорганізація медичних закладів відбуватиметься лише у юридичній площині та ніяк не вплине ані на роботу лікарів, ані на лікування пацієнтів. Окремо Анатолій Куртєв наголосив, що скорочення медичного персоналу внаслідок об’єднання медичних закладів не відбудеться, а торкнеться лише адміністративно-управлінського та господарсько-обслуговуючого персоналу. Та навіть останнім в.о. мера пообіцяв запропонувати інші місця працевлаштування. Втім, і для медиків, і для містян реорганізація медзакладів відбувалася і відбувається нині зовсім не так гладко та спокійно, як було обіцяно...



7. Кінець 3-річної боротьби батьків з міською владою: Запорізька гімназія №6 знову зможе розпочати набір учнів до перших класів


В Запорізькій міській раді відбулось засідання комісії з питань освіти, на якому було прийнято рішення про внесення відповідних змін до мережі класів міських шкіл.



8. Серія гучних вибухів у Мелітополі: що відомо


Цієї ночі у тимчасово окупованому місті Мелітополь у Запорізькій області було зафіксовано декілька потужних вибухів.



9. Призначено нового керівника Запорізької обласної прокуратури


У Запоріжжі 6 квітня заступник Генерального прокурора Антон Войтенко представив колективу Запорізької обласної прокуратури нового керівника – Сергія Спільника.



10. Указом президента 7 квітня було створено ще декілька військових адміністрацій у Запорізькій області


Президент України Володимир Зеленський 7 квітня підписав указ про уворення 19 військових адміністрацій населених пунктів у Запорізькій області. Відповідний указ №197/2023 оприлюднений на сайті глави держави.

Добавлено: 7-04-2023, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх