У Запорізькій області поліцейські викрили порушника рибоохоронного законодавства

18 квітня під час патрулювання узбережжя Каховського водосховища біля селища Балабино правоохоронці викрили місцевого мешканця, який здійснював незаконний вилов риби сіткою з гумового човна.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції у Запорізькій області.

У такий спосіб чоловік 1983 року народження добув 77 різних типів риби: карасі, сазани, плітки, судаки, товстолоб та амур. Таким чином. природному середовищу було завдано шкоди на суму понад 138 тисяч гривень.

Зазначається, що під час весняно-літнього (нерестового) періоду вилов риби заборонено. За порушення правил рибальства правопорушнику загрожує штраф від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

У Запорізькій області поліцейські викрили порушника рибоохоронного законодавства




В поліції нагадують громадянам, що у Запорізькій області з 1 квітня набрала чинності щорічна нерестова заборона на вилов риби, раків тощо. Дозволяється вилов одній особі за добу 3 кг + 1 шт. риби гачковими знаряддями добування (вилову) з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках, не заборонених для здійснення любительського рибальства на період весняно-літньої заборони.

Нерестова заборона триває:

  • на Дніпровському водосховищі до 13 червня;
  • на Каховському водосховищі до 18 червня;
  • інші водосховища до 9 червня;
  • у річках та кореневих водах до 20 травня.
Добавлено: 20-04-2023, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх