Які питання розглядали запорізькі депутати на 18 сесії міської ради

Фото: Запорізька міська рада

Вчора, 27 квітня у Запоріжжі відбулася вісімнадцята сесія міської ради, на якій розглянули 109 питань. На сесії зареєструвалися 46 депутатів з 64 обраних, передає "Суспільне".

Так, серед питань на порядку денному розглянули й петиції.

Петиція щодо зменшення вартості проїзду в комунальних автобусах до 10 гривень, автором якої є Кирил Кріворучко. Депутати її не підтримали.

Які питання розглядали запорізькі депутати на 18 сесії міської ради

Результати голосування щодо електронної петиції Кирила Кріворучка. Фото: Суспільне Запоріжжя

Як пише 061, посадовці з управління транспорту пояснили це тим, що економічно обґрунтований тариф на автобусах "Запоріжелектротранс" складає 24 гривні.

"В разі прийняття рішення щодо зниження тарифу, то відповідно до закону, необхідно компенсувати перевізнику різницю в тарифі. В фінансовому департаменті нам повідомили, що коштів на це немає. В інших містах України тариф такий же як і у нас – 12 гривень", - повідомив заступник начальника управління Олександр Кухарєв.

Електронна петиція "Про скасування рішення сесії Запорізької міської ради від 07.12.2022р. "Про реорганізацію КП "Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги" шляхом приєднання до КП "Міська лікарня №6", авторкою якої є Вікторія Гридасова. На сесії її теж не підтримали.

Раніше ми писали, що адміністрація 5 міської лікарні звернулася до суду, яким визнано протиправним та скасовано рішення про реорганізацію шляхом об’єднання цих двох лікарень.

При розгляді цього питання виникла жвава дискусія, зазначають журналісти 061. Депутати просили повідомити профільного заступника мера, щодо кількості винесених судових рішень про відміну об’єднання лікарень. Анатолій Васюк зазначив, що відповідні судові позови є, але жодне з них не вступило в законну силу.


Результати голосування щодо електронної петиції Вікторії Гридасової. Фото: Суспільне Запоріжжя

Електронну петицію "Надання гуманітарної допомоги співмешканцям міста Запоріжжя що мають інвалідність та людям похилого віку", авторкою якої є Ілона Храпач, депутати не підтримали також.


Результати голосування щодо електронної петиції Ілони Храпач. Фото: Суспільне Запоріжжя

Крім цього, на сесії запорізькі депутати не підтримали звернення до президента та ВРУ щодо заборони УПЦ МП. Це питання вже неодноразово виносилось на розгляд. З 40 присутніх депутатів "за" проголосувала лише половина.

Відповідно, під час сесії міської ради депутати не підтримали електронну петицію щодо "Розірвання всіх договорів міста Запоріжжя із Запорізькою єпархією Української православної церкви Московського патріархату". Ця петиція майже за добу набрала необхідну кількість голосів. Її авторка - студентка Ольга Котузняк.

Як повідомляють на сайті Запорізької міськради, до порядку денного було включено більше 150 питань, які стосувалися різних сфер життєдіяльності міста, допомоги захисникам України, реалізації міських бюджетних програм. Внесені зміни у низку міських програм.
Добавлено: 28-04-2023, 13:00
1

Похожие публикации


Комментарии (1)

avatar
0
#1 Василь

Дякуємо депутатам Запорізької міськради. МАСКОВСЬКАЕ попівсьтво живе спокійно під їх захистом.

Вказівки ЕБАЛИЦКОГО виконують справно 

Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх