Двох педагогів у Мелітопольському районі судитимуть за колабораціонізм

У Запорізькій області судитимуть двох колишніх українських педагогів, які добровільно перейшли на бік окупантів і зайняли керівні посади в освітніх закладах, створених на тимчасово окупованих територіях Мелітополя та Мелітопольського району.

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Запорізькій області.

За даними слідства, 57-річна жителька Мелітополя, очолила гімназію в районному центрі, а 37-річна прихильниця «руського миру» стала директором загальноосвітньої школи на Мелітопольщині. Обидві фігурантки справи організували навчальний процес за освітніми стандартами та навчальними планами країни-агресора.

«Зрадниці здійснювали пропаганду проти України, возвеличували росію, заперечували культурні цінності українського народу, його історичні надбання і традиції. Таким чином, спотворюючи історичні факти, освітянки провокували у підростаючого покоління ненависть та агресію до усього українського», – йдеться у повідомленні поліції.

Колаборанткам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.
Добавлено: 1-05-2023, 10:19
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх