10 важливих новин тижня, які ви могли пропустити

Читайте добірку найбільш важливих новин Запоріжжя та області від 1 до 5 травня у матеріалі "Panoptikon".

1. У Запорізькій області окупанти готуються до «жесту доброї волі»


Окупаційні адміністрації на тимчасово окупованих територіях Запорізької області підготували плани евакуації.

10 важливих новин тижня, які ви могли пропустити


2. У Запорізькій області військовим адміністраціям окупованих громад розширять повноваження


Верховна Рада підтримала президентський законопроект №9244, що дозволить новоствореним військовим адміністраціям окупованих Бердянського, Василівського, Мелітопольського та Пологівського районів тимчасово (на час воєнного стану) перебрати на себе повноваження відповідних міських, селищних та сільських рад.



3. Запорізька область буде пріоритетною для фонду регіонального розвитку


У цьому році в бюджеті виділено 2 млрд грн на державні інвестиційні проекти для регіонального розвитку. Згідно з законопроєктом області, які найбільше постраждали від воєнних дій, зокрема й Запорізька, будуть пріоритетними для фінансування.



4. За розбій у Запоріжжі затримано трьох чоловіків


Троє раніше судимих чоловіків протягом двох тижнів вчинили напад на поштове відділення, АЗС, а також здійснили викрадення автомобіля у Комунарському районі міста.



5. В ніч на 3 травня росіяни завдали удару по Запоріжжю ракетою ЗРК С-300


Близько 01:25 ворог завдав ракетного удару по обласному центру Запорізької області із ракетного комплексу С-300. Ракета поцілила у житлову забудову, в наслідок чого відбулося руйнування 2-х гаражів та пошкоджено 4 житлові будинки.



6. Життя після ракетного удару: яка сьогодні ситуація в одному зі зруйнованих будинків у Запоріжжі


Пройшло 8 місяців з моменту трагедії, однак місцеві, яким пощастило вижити під час терористичної атаки досі чудово пам’ятають деталі тієї ночі. Журналісти видання "Panoptikon" поспілкувались із мешканцями будинку та дізнались, яка ситуація із компенсаціями для людей, які втратили квартири та не мають постійного місця проживання, а також дізнались, чи планується відбудова та яку допомогу зараз отримують потерпілі.



7. У Запоріжжі обговорили гуманітарну допомогу місцевим жителям після деокупації регіону


У Запоріжжі 2 травня відбулась зустріч Запорізької ОВА та Офісу ООН з координації гуманітарних питань (OCHA). Разом з представниками місцевих громадських організацій вони обговорили хід гуманітарних місій після деокупації регіону, передає "Panoptikon".



8. Окупанти розмістили в приміщенні 4-го енергоблока ЗАЕС військову техніку та вибухівку – Держатомрегулювання


Російські терористи розмістили військову техніку, зброю та вибухівку у приміщенні турбінного відділення енергоблока №4 ВП «Запорізька АЕС».



9. "Чим менше в росії буде з нами ментальних, культурних чи економічних зв’язків – тим швидше ми переможемо", - засновник "Культурного десанту" Коля Сєрга


У Запоріжжі 3 травня український співак, музикант, військовослужбовець та засновник ГО "Культурний десант" Коля Сєрга в рамках цього проєкту зустрівся із місцевим студентством. Журналісти "Panoptikon" відвідали зустріч, на якій обговорювали діяльність культурних сил.



10. На тимчасово окупованих територіях росіяни погрожують батькам підлітків, які не отримали паспорт рф


Окупанти погрожують позбавляти батьківських прав батьків підлітків, які не отримали паспорт рф.

Добавлено: 5-05-2023, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх