10 важливих новин тижня, які ви могли пропустити

Читайте добірку найбільш важливих новин Запоріжжя та області від 17 до 21 квітня у матеріалі "Panoptikon".

1.       У Запорізькій області окупанти зазнають суттєвих втрат


Російські окупаційні війська розміщують власні шпиталі у цивільних навчальних закладах у тимчасово захоплених територій Запорізької області.

10 важливих новин тижня, які ви могли пропустити


2.       У Запоріжжі на поминальні дні транспорт працюватиме у посиленому режимі


Під час поминальних днів з 22 по 24 квітня 2023 року буде збільшено кількість рейсів на 16 міських автобусних маршрутах загального користування.



3.       Соціальні послуги, консультації та розважальні заходи: як працює у Запоріжжі відкритий простір допомоги "Саме тут"


З червня минулого року у Запоріжжі розпочав свою роботу відкритий простір допомоги "Саме тут" для переселенців з Мелітополя та Мелітопольського району. Наші журналісти побували у центрі та дізнатись, що спектр послуг, якими можуть скористатись ВПО з окупованих територій Запорізької області, постійно розширюється, а умови змінюються. Детальніше про це - у матеріалі "Panoptikon".



4.       У Запорізькій області обмежили відвідування кладовищ на території декількох громад: подробиці


Радою оборони Запорізької області прийнято рішення щодо обмежувальних заходів напередодні та під час проходження традиційних поминальних днів на території області, передає пресслужба ЗОВА.



5.       Більшість запоріжців підтримують створення у місті військової адміністрації — соцопитування


61% мешканців Запоріжжя підтримують створення у місті на час дії воєнного стану військової адміністрації замість роботи нинішніх в.о. міського голови та міської ради. Про це свідчить квітневе опитування містян соціологічною групою «Рейтинг», результати якого є у розпорядженні редакції.



6.       Очільнику Запорізької АЕС, який від’єднав станцію від енергосистеми України повідомлено про підозру


За результатами слідчих дій повідомлено про підозру «директору» Запорізької АЕС Олегу Романенку.



7.       Майже 70% запоріжців незадоволені роботою в.о. мера — соцопитування


43% мешканців Запоріжжя зовсім незадоволені роботою в.о. міського голови Анатолія Куртєва, 26% — «скоріше не задоволені», загалом 69% негативно оцінюють роботу в.о. мера. Про це свідчить квітневе опитування містян соціологічною групою «Рейтинг», результати якого є у розпорядженні редакції.



8.       Міська влада Запоріжжя провалила органiзацiю бомбосховищ та укриттiв — соцопитування


Загалом 76% мешканців Запоріжжя негативно оцінюють роботу міської влади щодо органiзацiї бомбосховищ та укриттiв. Про це свідчить квітневе опитування містян соціологічною групою «Рейтинг», результати якого є у розпорядженні редакції. Лише 16% містян позитивно оцінюють проведену у цій сфері роботу.



9.       СБУ встановили особу росіянина, який катував цивільних мешканців Запорізької області з використанням отруйних хімічних речовин та електроструму


В Службі безпеки України ідентифікували комбата росгвардії, причетний до масових катувань та вбивств українців у Запорізькій області.



10.   У Запоріжжі з міського бюджету виділять кошти на відновлення постраждалих будинків


На позачерговій сесії Запорізької міської ради було прийнято рішення про виділення коштів з міського бюджету на відбудову житлового фонду, частково зруйнованого російськими обстрілами.

Добавлено: 21-04-2023, 17:38
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх