"Ситуація щодо ЗАЕС стає все більш непередбачуваною", - МАГАТЕ

Ілюстративне фото

Ситуація в районі ЗАЕС стає все більш непередбачуваною і потенційно небезпечною. Про це наголосив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Маріано Гроссі.

"Я вкрай стурбований цілком реальними ризиками для ядерної та фізичної безпеки станції. Ми повинні діяти негайно, щоб запобігти загрозі серйозної ядерної аварії та пов’язаних з нею наслідків для населення і навколишнього середовища", - заявив Гроссі.

Вказується, що експерти МАГАТЕ регулярно чують обстріли. Співробітники станції продовжують роботу, проте ситуація ускладнюється.

Крім цього, вони отримали інформацію, що росіяни розпочали евакуацію мешканців Енергодара, в якому проживає більшість персоналу станції. Гроссі зазначив, що внаслідок цього умови для персоналу станції стають дедалі більш напруженими, стресовими та складними.

"Цей великий ядерний об'єкт має бути захищений. Я продовжуватиму наполягати на тому, щоб усі сторони взяли на себе зобов’язання досягти цієї життєво важливої мети, а МАГАТЕ продовжуватиме робити все можливе, щоб допомогти забезпечити ядерну безпеку та безпеку на станції", - додав Гроссі.
Добавлено: 8-05-2023, 13:12
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх