Ситуація на Запорізькій АЕС погіршується - Міненерго

Ситуація на Запорізькій АЕС, яка знаходиться під контролем росіян в окупованому Енергодарі, погіршується. Про це розповів міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Якщо сказати, що там відбувається, то це погіршення ситуації. І це не тільки наша оцінка, ця оцінка збігається з оцінкою фахівців МАГАТЕ. Ми про це говорили з Гроссі, він знає це, і його експерти, які на місці", - сказав Галущенко.

За його словами, росіяни не змусили стати колаборантами потрібну кількість працівників АЕС. Внаслідок цього посилюють тиск на персонал.

"Б'ють публічно, зникають люди, тобто звичайний російський терор", – сказав міністр.

Крім цього, нині дії росіян ставлять під загрозу можливість швидкого підключення станції до мережі після її звільнення Україною.

Зазначається, що скидання окупантами води у Каховському водосховищі також загрожує безпеці ЗАЕС.

"Ця ситуація дійсно є досить небезпечною, якщо вона буде розвиватися далі в такому напрямку...Зараз є інформація, що там трохи рівень стабілізувався, але питання в тому, що ми не маємо доступу та можливості регулювати злив цієї води. Наскільки вони свідомо це роблять, чи будуть готові здійснити такі дії, щоб поставити під загрозу експлуатацію ЗАЕС, знаєте, від них можна чекати чого завгодно", - зауважив керівник Міненерго.
Добавлено: 13-02-2023, 09:21
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх