У Запоріжжі планують створити реєстр будівель, дозволених для малювання стріт-артів

Стріт-арти з "бойовими котиками" у Запоріжжі. Фото: Суспільне Запоріжжя

У Запоріжжі після скандалу з "бойовими котиками" міський департамент культури та туризму разом з ініціативною групою розробляють Меморандум про художнє вуличне мистецтво.

Про це йдеться на сторінці Туристичного інформаційного центру.

У Меморандумі вказується про те, де можна та де забороняється створення арт-об'єктів, хто має право їх наносити та інші умови.

Щодо процесу узгодження та отримання дозволу на проведення робіт деталей немає. Їх пообіцяли оприлюднити згодом.

"У результаті зустрічі було прийняте рішення про створення реєстру дозволених для малювання стін, які не будуть пам’ятками архітектури та будуть погоджені необхідними інстанціями. Робота над ним почалася", - зазначається в повідомленні.

На цей раз, як не дивно, в департаменті зазначили, що протягом тижня у всіх зацікавлених є можливість висловити свою думку та запропонувати зміни, після чого буде затверджена остаточна версія.

Нагадаємо, що нещодавно розгорівся скандал навколо "бойових котиків" та директорки департаменту Катерини Сімонової. Вона висміяла реакцію запоріжців, які обурилися з приводу графіті на пам’ятках архітектури. За її словами, не всі "мають право давати рекомендації" з тих чи інших питань.

Після цього запоріжці навіть створили петицію про недовіру і звільнення чиновниці, яка за декілька днів набрала необхідну кількість голосів.
Добавлено: 24-05-2023, 11:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх