Нова хвиля паспортизації на окупованих територіях Запорізької області, - Федоров

Фото: з відкритих джерел

Після провалу евакуації населення з тимчасово окупованої території Запорізької області, рашисти розпочали нову хвилю примусової паспортизації населення.

Про це під час ефіру телемарафону «Єдині новини» розповів мер тимчасово окупованого міста Мелітополь Іван Федоров.

Федоров зазначив, що окупанти примушують населення переукладати договори на електропостачання, однак обов'язкова умова для цього – наявність паспорта рф.

«Вони ще сильніше закручують гайки для наших мешканців, які залишились на тимчасово окупованій території. Наші мешканці наразі повинні обирати: чи є електроенергія, чи паспорт єрєфії», – зазначив Федоров.

Крім того, є інформація, що з 1 червня цього року окупаційна адміністрація забороняє видачу безкоштовних ліків тим, хто не отримав аусвайс. До того ж мешканців змушують оформити медичну страховку для отримання безкоштовних медичних послуг. При цьому також змушуючи мешканців оформити паспорт рф.

«Є велика кількість хронічно хворих людей на наших територіях, які залишились і для того, щоб вижити їм необхідні медикаменти. З 1 червня вони мають обрати: взяти паспорт єрєфії або залишитись без медикаментів. Також, з 1 червня окупанти намагаються запропонувати медичне страхування. Якщо у тебе буде медичне страхування, то ти зможеш отримувати медичні послуги в наших лікарнях безкоштовно. Але медичне страхування можливе лише за наявністю паспорта. Ці приклади є на межі життя та смерті і саме на цьому ворог намагається грати, змушуючи наших мешканців отримувати паспорти рф», – наголосив міський голова.
Добавлено: 26-05-2023, 12:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх