У Міжнародний день захисту дітей маленькі запоріжці своєю творчістю показали, як сприймають війну в Україні

Колаж: Panoptikon

Щорічно 1 червня в Україні та по всьому світу відзначається Міжнародний день захисту дітей. З цієї нагоди у Запоріжжі відкрили виставку "Дитячий Artсенал" у трьох бібліотеках міста. Журналісти "Panoptikon" побували на відкритті виставки й дізнались, як діти та підлітки роблять свій внесок у перемогу України.

Так, на заході були представлені плакати, розписані ящики та футляри з-під зброї й снарядів. Все це виконували діти різних вікових категорій та деякі викладачі мистецьких шкіл Запоріжжя.

Більшість робіт будуть розіграні на благодійних аукціонах, кошти з яких підуть на купівлю медичного обладнання для наших військових на Запорізькому напрямку. Наприклад, перший аукціон відбудеться в Німеччині, де буде розіграний армійський ящик для протитанкових мін ТМ-62.

У Міжнародний день захисту дітей маленькі запоріжці своєю творчістю показали, як сприймають війну в Україні




Фото: Panoptikon

"Всі ці ящики з лінії фронту, вони вже з історією. Їх використовували для зупинки окупаційних військ. Вони вже виконали свою місію, зірвавши колись російський наступ на Запорізькому напрямку. Зараз все це перетворено на художні витвори. Це не просто виставка, а допомога нашим захисникам", - зазначив один із організаторів заходу Іван Здоровець.

Натомість інша частина робіт буде відправлена в якості подарунків у країни, що активно допомагають Україні.

Даний проєкт показує, як діти та підлітки, не зважаючи на такі складні часи, за допомогою творчості роблять свій вклад для досягнення перемоги.


Фото: Panoptikon

Експозиція триватиме до 8 червня за такими адресами:

● вул. Гоголя, 66;
● вул. Запорізького козацтва, 17А;
● вул. Ситова, 6.

Відвідати виставку можна буде у будь-який день з вівторка по суботу з 9:30 до 18:00.
Анастасія Чобліна
Добавлено: 1-06-2023, 16:35
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх