В ООН закликали про необхідність безпечного повернення Запорізької АЕС під контроль України

Заступниця постпреда Франції при ООН Наталі Броанхерст під час засідання Ради безпеки ООН заявила, що Франція дуже стурбована загрозою безпеці ядерних об'єктів в Україні та наголосила про незмінну підтримку України. 

Про це повідомили у пресслужбі Постійного представництва Франції у Нью-Йорку. 

Постійний представник Франції наголосила про погіршення умов доступу, що завадило місії МАГАТЕ провести ротацію групи експертів викликає надзвичайне занепокоєння.

“Росія несе повну відповідальність за цю ситуацію і, як ми знаємо, саме вона силою захопила завод, зосередивши на місці збройні сили та військову техніку. Замінування прилеглої території та укріплення військових позицій на території електростанції є неприйнятними”, - йдеться у повідомлені.

Крім того, Броанхерст зазначила, що Франція продовжуватиме підтримувати Україну, саме тому 5 травня країна підписала угоду з МАГАТЕ та Українським агентством з атомної енергії, яка гарантує роботу аварійних генераторів на Південноукраїнській атомній електростанції.

“Наша позиція чітка. Запорізька станція має бути безпечно повернута Україні. Росія повинна вивести свої війська і припинити грати з вогнем”, - заявила заступниця постпреда Франції Наталі Броанхерст.
Добавлено: 2-06-2023, 13:02
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх