Псевдокерівникам з Василівського району повідомлено про підозру 

Фото: Служба безпеки України

У Службі безпеки України зібрали та встановили доказову базу, відносно двох колаборантів, які сприяли країні-агресору встановлювати окупаційний режим у Василівському районі.

Про це повідомили у пресслужбі Запорізької ОВА з посиланням на матеріали СБУ.

Повідомлення про підозру отримав мешканець Енергодара, якого окупанти призначили на посаду голови «Малобілозерської сільської військово-цивільної адміністрації Василівського району». Крім того, повідомлення про підозру отримав і його заступник, яким виявився його родич, підприємець з Енергодару, що збанкрутував через численні борги.

“За інформацією української спецслужби, нинішній голова в 2014 році був одним з учасників «самообороны Крыма», з 2015 року перебував у лавах «Станичного казачьего общества Симферопольского казачества им. Георгия Победоносца». У 2016 його було звільнено з рядів козацтва за неодноразові крадіжки особистого майна своїх поплічників”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перебуваючи на посаді окупаційного органу, фігуранти фінансово та матеріально сприяли окупаційному режиму на південному фронті. За їх наказом були сформовані списки покинутих житлових будинків, власники яких виїхали з тимчасово окупованої території, та передані представникам агресора для подальшого розселення військовослужбовців рф. Крім того, вони сприяли вивезенню окупантами обладнання та продукції з фермерських господарств розташованих на території району.
Добавлено: 9-06-2023, 11:10
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх