У Запорізькій області командиру росгвардії, який стріляв по українських полонених за відмову спілкуватися російською повідомлено про підозру – СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили злочини рашиста, який катував та знущався з українських військовополонених у Запорізькій області. Ним виявився начальник групи 376-го окремого батальйону оперативного призначення росгвардії Костянтин Юдін.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

За даними слідчих, на початку квітня 2023 року, Юдін прибув до місця дислокації російського блокпоста у тимчасово окупованому Енергодарі. Тоді на території контрольно-пропускного пункту рф перебували українські військовополонені, яких окупанти хотіли залучити до демонтажу фортифікаційних споруд.

Юдін віддав наказ вишикувати полонених українців для допиту, намагаючись дізнатись у них їх персональні дані та обставини потрапляння у полон.

Зазначається, що росгвардієць вимагав від полонених відповідати на його запитання винятково російською мовою. Один з полонених відповів йому українською мовою, після чого рашист відвів чоловіка до господарської будівлі на території блокпоста і, погрожуючи зброєю, наказав стати обличчям до стіни. Юдін здійснив постріл з пістолета у праву ногу потерпілого, завдавши йому поранення у колінний суглоб.

Українець і надалі відмовлявся виконувати вказівку ворога і тоді Юдін здійснив ще один постріл близько від голови полоненого. Однак, повідомляється, що це також не змусило підкоритися окупанту, після чого зловмисник відвів потерпілого до інших полонених і пригрозив, що буде розстрілювати їх, коли знову почує українську мову.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Юдіну про підозру за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).
Добавлено: 13-06-2023, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх