СБУ встановили особу росіянина, який катував цивільних мешканців Запорізької області з використанням отруйних хімічних речовин та електроструму

В Службі безпеки України ідентифікували комбата росгвардії, причетний до масових катувань та вбивств українців у Запорізькій області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, злочинець є командиром батальйону 96-го полку оперативного призначення 46-ї окремої бригади військ росгвардії підполковник Аюба Ельдаров.

З травня минулого року його призначили так званим «комендантом селища Чернігівка» у тимчасово окупованому Бердянському районі Запорізької області. За вказівкою кремля, він проводив масові репресії проти мирних жителів України та придушував рух опору на окупованих територіях.

Слідство встановило, що він сформував каральні загони, до складу яких входили російські військові, представники спецслужб рф та місцеві колаборанти. За його наказом проводився розшук та подальше викрадення патріотів України для отримання від них інформації про місця дислокації та переміщення Збройних сил України.

«У застінках до людей застосовували жорстокі тортури з використанням отруйних хімічних речовин та електроструму. Задокументовано факт застосування ворогом задушливих газів у спеціально обладнаних «камерах», де тримали українських бранців», – йдеться у повідомлені.

Встановлено, що Ельдаров особисто брав участь у незаконних затриманнях і катуваннях, а також «покривав» вбивства викрадених громадян своїми підлеглими.

СБУ вдалось отримати свідчення від трьох місцевих мешканців, які пройшли російську катівню та змогли втекти до підконтрольної території України. Зазначається, що всі вони засвідчили причетність Ельдарова до вчинення воєнних злочинів.

Добавлено: 20-04-2023, 14:36
1

Похожие публикации


Комментарии (1)

avatar
0
#1 Josue
¡No esperes más para aprender a leer las cartas del tarot y profundizar tu conexión con el universo! ¡Únete a mi curso gratis hoy mismo! Tarot para Ti

Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх