10 важливих новин тижня, які ви могли пропустити

Читайте добірку найбільш важливих новин Запоріжжя та області від 12 до 16 червня у матеріалі "Panoptikon".

1. Українські військові звільнили село Новодарівка в Запорізькій області


4 червня 2023 року українські військові звільнили від російських окупантів село Новодарівка в Запорізькій області.
10 важливих новин тижня, які ви могли пропустити


2. «Сподіваємось, що ситуація стабілізується, але очікуємо на найгірше»: наслідки обміління Дніпра для екосистеми острова Хортиця


Наслідками екологічного лиха для заповідної частини острова Хортиця та можливими прогнозами на майбутнє із журналістами Паноптикону поділився в. о. сектору охорони природи Національного заповідника «Хортиця» Михайло Муленко.


3. Наслідки руйнації Каховської ГЕС для водних ресурсів в Запорізькій області: чи є загроза замору риби


Підрив Каховської ГЕС має катастрофічні наслідки для біоресурсів в Запорізькій області. При цьому повністю вони будуть зрозумілі вже після деокупації українських територій.


4. На Запорізькому напрямку українські військові ліквідували генерал-майора російської армії


У понеділок, 12 червня, на Запорізькому напрямку українські військові ліквідували начальника штабу 35 загальновійськової армії рф генерал-майора Сєрґєя Горячева.


5. На території Запорізької області активізувалися копачі-грабіжники — Мінкульт


На території Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської, а також Одеської області активізувалися копачі-грабіжники, що визбирують цінні предмети з допомогою металодетекторів.


6. "Зараз війна йде не тільки за територію, а за нашу історію та культуру": у Запоріжжі презентували виставку архітектурних пам'яток регіону


13 червня, у Запоріжжі відкрили виставку художніх робіт місцевого краєзнавця Костянтина Антонця під назвою "Архітектура Запорізького краю. Історія, яку маємо зберегти". Журналісти "Panoptikon" відвідали мистецький захід та поспілкувалися з його організаторами.


7. На Запорізькому напрямку військові Нацгвардії у складі Сил оборони просунулись до 1,5 км


Підрозділи Нацгвардії наступальні дії у складі Сил оборони на Оріхівському напрямку.


8. В СБУ встановили 7 зрадників, що обіймають керівні посади на ТОТ у Запорізькій області


Співробітники Служби безпеки України зібрали докази добровільної співпраці з ворогом у 7 «посадовців» органів місцевої влади на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.


9. Представники МАГАТЕ провели оцінку ситуації на ЗАЕС після підриву Каховської ГЕС


Після візиту на Запорізьку АЕС генеральний директор Міжнародного агентства ООН із атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив, що агенство стежитиме за поповненням запасу води в охолоджувачі Запорізької АЕС.


10. Випадків холери та задухи риби не виявлено: актуальна ситуація у Запоріжжі після терористичного удару по Каховській ГЕС


У Запоріжжі не встановлено спалаху на кишкові захворювання та випадків задухи риби через підрив росіянами дамби Каховської ГЕС.
Добавлено: 16-06-2023, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх