Уникнути катастрофи на ЗАЕС можливо після її демілітаризації – ГУР

Для того, щоб запобігти катастрофи на тимчасово окупованій Запорізькій атомні електростанції, всі військові підрозділи, озброєння та техніка російської окупаційної армії повинні покинути ЗАЕС.

Про це в інтерв’ю для РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

За словами Скібіцького, у розвідки є інформація стосовно мінування та перебування на електростанції військових підрозділів рф, дії яких потенційно сплановано або ні, можуть призвести до аварії на ЗАЕС.

«Це може бути або спланована акція, або інцидент, який призведе до аварії. Тому ми чітко виступаємо за те, що вся територія атомної електростанції повинна бути демілітаризована. Звідти повинні бути виведені всі військові підрозділи, озброєння, бойова техніка», – зазначив Скібіцький.

Представник ГУР також зазначив, що поточна ситуація значною мірою залежить від реакції та дії світової спільноти, зокрема від місії Міжнародного агентства з атомної енергії, представники якого залишаються на Запорізькій АЕС.  

«Багато залежить від МАГАТЕ і її керівництва, від міжнародної спільноти, яка все-таки буде чинити тиск на Кремль для того, щоби виконати насамперед базові умови та забезпечити безпеку не просто ядерного об'єкту, а забезпечити безпеку всього регіону, де розміщена електростанція», – повідомив Скібіцький.
Добавлено: 23-06-2023, 15:44
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх