«Дуже важливо забезпечити безпеку на ЗАЕС і її роботу після деокупації»: підсумки зустрічі міністра енергетики України з генеральним директором МАГАТЕ

Фото: Twitter @rafaelmgrossi

Вчора, 13 червня, міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч з генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаелем Гроссі, стосовно візиту представників агентства до Запорізької АЕС та вплив катастрофи на Каховській ГЕС на безпеку ядерного об’єкта.

Про це повідомили в Уряді.

Зазначається, що очільник Міненерго вітає майбутній візит гендиректора МАГАТЕ до ЗАЕС та очікує оцінки експертами агентства реальної ситуації на ЗАЕС, зокрема стану обладнання і систем управління ядерним об’єктом. Крім того, міністр наголосив, що суттєве зниження рівня води в Каховському водосховищі становить додаткову загрозу не тільки для ЗАЕС, але і в цілому на роботу гідрогенерації. Адже гідроелектростанції працюють зі зниженою потужністю.

«Міністр зауважив, що зруйнована Каховська ГЕС не підлягає відновленню, і висловив сподівання, що місія МАГАТЕ складе реальну оцінку наслідків цієї катастрофи і допоможе Україні у розробленні заходів з її подолання. Рафаель Гроссі своєю чергою пообіцяв, що представники МАТАГЕ докладуть максимум зусиль для забезпечення безпеки ЗАЕС та у наданні Україні допомоги з подоланням наслідків катастрофи на Каховській ГЕС», – йдеться у повідомлені.
Добавлено: 14-06-2023, 12:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх