Українських захисників відзначили медалями «За Оборону Міста Запоріжжя»

100 українських військових з різних регіонів країни, які захищали або захищають Україну на запорізькій ділянці фронту, були відзначені медалями «За Оборону Міста Запоріжжя» від представників оперативного угруповання військ «Запоріжжя».
Нагородження відбулося в рамках форуму «Рік незламності».
В Запоріжжі захід приймали організації Ротарі Клуб «Запоріжжя-Хортиця» та благодійний фонд «Відданість країні», які очолює відома запорізька волонтерка Олена Сопіна. З різних куточків України до нагородження долучилися організатори «Року незламності»: Андрій Белінський, Ольга Зміївська, Катерина Гладишко, представники Міжнародного Благодійного «Родинниго Фонду» та Благодійного Фонду «Незламність Країни».
Як зазначають організатори, завдяки великій мужності та героїзму наших захисників ворога вдалося стримати на підступах до Запоріжжя та не дозволити окупантам зайняти обласний центр і рушити далі — в центр України. А сьогодні саме на запорізькому напрямку відбуваються ключові дії українського контрнаступу.
Головною метою заходу «Рік Незламності» є відзначення волонтерів, благодійників та, звичайно, українських захисників, без взаємодії яких держава не змогла б встояти.
Нагадаємо, що нещодавно медалями «За Оборону Міста Запоріжжя» відзначили також і представників волонтерської спільноти міста та області.
Нещодавно в Харкові пройшло 2 заходи «Обличчя Харкова. Рік Незламності», який обʼєднав 104 найбільші благодійні організації Харківщини, на якому волонтери були представлені мультимедійною виставкою формату «банер-QR CODE з аудіо розповіддю», де поділилися своїми волонтерськими історіями, презентували проєкти та розповіли, яким бачать своє місто після перемоги.
Волонтерські організації та благодійні фонди, видатні волонтери були нагороджені орденами «За Оборону Міста-героя Харків» та «За визволення Харківської області».
Аналогічний захід із представленням історій місцевих волонтерів організатори планують провести, коли місто Запоріжжя стане більш безпечною територією.
Форум «Рік Незламності» обʼєднує найбільшу спільноту волонтерів міст України, які боронять наші кордони з перших діб військових дій, та планується проведення ще декілька великих заходів в Чернігові, Миколаєві, Херсоні та інших містах України, а після української перемоги мультимедійна виставка «Обличчя України» буде представлена в центрі Києва.
Добавлено: 3-07-2023, 15:16
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх