Ротарі Клуб «Запоріжжя-Хортиця» одержав міжнародне визнання

Ротарі Клуб «Запоріжжя-Хортиця» одержав міжнародне визнання

Діяльність Ротарі Клубу «Запоріжжя-Хортиця», заснованого у квітні 2021 року, одержала міжнародне визнання.
Про це повідомляє Національна спілка журналістів України.

Робота Ротарі Клубу «Запоріжжя-Хортиця» засновницею і президентом якого є відома журналістка і волонтерка Олена Сопіна, активізувалася з початком широкомасштабного вторгнення рф в Україну. Олена Сопіна очолила і волонтерський рух членів клубу. Завдяки її особистим зв’язкам з Ротарі Клубами багатьох зарубіжних країн вдалося досить швидко налагодити доставку різноманітних гуманітарних вантажів до Запоріжжя.

Нещодавно в Запорізькому Центрі журналістської солідарності НСЖУ відбулася зустріч із Оленою Сопіною, яка розпочалася з вручення журналістці і волонтерці Почесної грамоти Секретаріату НСЖУ.


Олена багато років працювала в ЗМІ, свого часу очолювала газету «Улица Заречная», брала активну участь у роботі та розбудові Запорізької обласної організації НСЖУ. Шостий рік поспіль вона є членом Клубу ротарійців – міжнародної неурядової організації, яка має представництва по всьому світу. Зараз Олена тісно співпрацює з Центром журналістської солідарності НСЖУ, а очолюваний нею Ротарі Клуб «Запоріжжя-Хортиця» постійно підтримує журналістів-переселенців, надаючи їм гуманітарну допомогу.

– Передусім, ми почали постачати необхідну техніку і обладнання нашим військовим. Це були автомобілі, машина для розмінування, багатофункціональна польова піч, буржуйки, генератори, ковдри, медичні препарати. Дуже активно нам допомагає Литва. Результатом моєї поїздки до цієї прибалтійської країни стало постачання нашим військовим кількох авто, а рятувальникам – унікальної пожежної машини з довгою драбиною, яка дозволяє ефективно гасити пожежі у висотних будинках. Завдяки німецьким друзям Запоріжжя отримало дитячі ліжка з матрацами, медичне обладнання, ємкості для питної води. – розповіла Олена Сопіна.


Вона також поділилася з колегами враженнями від недавньої поїздки до Австраліїйського Мельбурна, де у складі української делегації взяла участь в роботі Міжнародної Конвенції Ротарі. Учасники Конвенції переглянули експозицію, підготовлену запорізькими ротарійцями, на якій були представлені фотографії наслідків російської агресії в Україні. Багато з них висловлювали підтримку нашій країні. Члени української делегації ознайомилися з роботою Ротарі Клубів, налагодили контакти з бізнесменами, заклавши підвалини подальшої співпраці. Це стало можливим і завдяки тому, що робота запорізьких ротарійців одержала міжнародне визнання.

У членів Ротарі Клубу «Запоріжжя-Хортиця» чимало турбот з доставкою гуманітарних вантажів не тільки українським бійцям на передову, а й громадянам, які проживають на прифронтових територіях. Ротарійці також підтримують внутрішніх переселенців, соціально незахищеним та немічним запоріжцям.

Не забувають і про дітей – влаштовують для них пізнавальні заходи і цікаві подорожі, готують їх до активного громадянського життя. Адже в Ротарі Клубі «Запоріжжя-Хортиця» представлені кілька поколінь небайдужих запоріжців, які виконують гуманітарну місію, працюють задля перемоги.

Ось і цього разу Олена привезла подарунки колегам – продуктові набори для журналістів-переселенців, які працюють у Центрі журналістської солідарності НСЖУ.
Добавлено: 26-06-2023, 16:54
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх