«Зелене відновлення» Запоріжжя: чому відбудова має врахувати екологічні аспекти

У контексті «зеленого відновлення» розглядається рух у напрямку європейського Зеленого курсу в Україні загалом та Запоріжжі зокрема. Без нього буде складно стати частиною європейської спільноти.



На цьому наголосила голова ГО «Екосенс» та координаторка Ради відновлення Тетяна Жавжарова в інтерв’ю виданню Vidbudova.online.

“Поняття «зелене відновлення» – це про європейський Зелений курс. Він включає в себе і природоохоронні, і кліматичні цілі, і розвиток зеленої економіки, сталий розвиток тощо. Без цього ми не станемо частиною європейської спільноти, це потрібно вивчити як «двічі два», - зазначила Жавжарова.


Вона пояснює, що це стосується багатьох сфер. Так, якщо говорити про підприємства, то це не тільки декарбонізація, а й загалом нові технології, збільшення ефективності роботи та зменшення використання ресурсів. Натомість сільське господарство – менше добрив, органічне виробництво, ощадливе ставлення до води та ґрунтів. У питаннях інфраструктури – енергоощадливість, будівництво з урахуванням екостандартів та з мінімальним впливом на довкілля.
Добавлено: 4-07-2023, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх