Що покласти у тривожну валізу: в МОЗ дали рекомендації на випадок аварії на ЗАЕС

У разі спричинення росіянами надзвичайної ситуації на Запорізькій атомні електростанції, в Міністерстві охорони здоров’я України оприлюднили рекомендації для громадян на випадок можливої евакуації.

На випадок, якщо громадянам буде рекомендовано евакуюватися, необхідно зібрати у валізу чи наплічник:

  • Документи та їхні копії (документи, що посвідчують особу, медичні документи, правовстановлювальні документи, які засвідчують право власності на рухоме та нерухоме майно, контакти осіб, із якими можна звʼязатися в екстрених випадках).
  • Маску для обличчя або респіратор.
  • Аптечку і тижневий запас ліків (якщо ви маєте хронічні захворювання).
  • Вологі серветки.
  • Змінний одяг та взуття.
  • Мінімально необхідний запас води і їжі.

Зазначається, що валізу або наплічник обов’язково необхідно щільно обмотати харчовою плівкою або скотчем. Такі дії допоможуть полегшити процес їхньої дезактивації на санітарних постах.

«УВАГА! Якщо ви перебуваєте у зоні радіаційної аварії, виходити з будівель можна лише після відповідних вказівок влади. Органи місцевої влади повідомлять про розташування пунктів евакуації, а також найбезпечніші маршрути пересування, якщо ви здійснюватимете евакуацію власним автомобілем», - йдеться у повідомлені міністерства.

Нагадаємо, якщо від органів влади офіційно надійде повідомлення про радіаційну небезпеку, необхідно залишитись в приміщенні або якомога швидше дістатися приміщення. Слідкуйте за подальшими повідомленнями та дотримуйтеся інструкцій від влади.

Добавлено: 5-07-2023, 13:43
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх