Як українцям захистити свої права на землю в Криму (ІНФОГРАФІКА)

У Криму Росія вирішила забрати у українців землю.

20 березня набув чинності указ президента Росії Володимира Путіна про заборону на володіння земельними ділянками в окупованому Криму іноземними громадянами.

Цим указом передбачається, що у людей, які не є російськими громадянами і не оформили передачу прав на землю, їх майно буде вилучено в судовому порядку.

Дія указу розповсюджується на громадян України, які проживали або проживають на території окупованого півострова, на громадян України, які не проживали на півострові, але мають там земельну ділянку, а також іноземних громадян (але не російських), які отримали землю в Криму за законами України .

У Представництві Президента України в АР Крим дали поради, якими можна захистити свої права:
  • зібрати документи, які підтверджують право володіння землею за законодавством України, а також документи, які підтверджують процедуру вилучення землі країною-окупантом;
  • звернутися до прокуратури АР Крим з відповідною заявою, після чого там буде зареєстровано кримінальну справу;
  • співпрацювати з прокуратурою АР Крим для цього заявою до Офісу Прокурора міжнародного кримінального суду, оскільки такі дії окупаційного режиму є військовим злочином відповідно до ст.8 Римського Статуту.
Також можна в індивідуальному порядку звернутися до ЄСПЛ, оскільки держава-окупант порушує право на мирне володіння майном, гарантоване ст.1 Протоколу 1 до Європейської Конвенції з прав людини.


Що робити, якщо Росія відбирає землю громадянина України в Криму

Як повідомлялося раніше, до річниці окупації Криму Росією, пропагандисти вирішили розпитати місцевих жителів про те, як їм живеться, але результат їм не сподобався. Перейти на Головну сторінку 

За матеріалами: Телеграф
Добавлено: 22-03-2021, 09:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх