Український персонал ЗАЕС відмовляється виконувати злочинний наказ нелегітимного керівництва станції щодо запуску блоку №4, ― Орлов

Фото: fakty.com.ua

Так званий «генеральний директор» тимчасово окупованої Запорізької АЕС Юрій Чернічук вмовляє український персонал, що не підписав договори з Росатомом, запустити 4-й енергоблок.

Про це повідомив міський голова Енергодара Юрій Орлов.

Персонал АЕС відмовляється порушувати ліцензії, що були видані Держатомрегулювання України (ДІЯРУ) та виконувати злочинний наказ окупаційної адміністрації.

Юрій Орлов зазначив, що через постійний фізичний і психологічний тиск окупантів, за останній тиждень близько 30-и осіб ліцензованого персоналу ЗАЕС покинули Енергодар. За інформацією від мера Енергодара, їм вдалось виїхати на підконтрольну уряду України територію.

«Нині ж оперативний персонал, який завезли з рф, є абсолютно некомпетентним та не має відповідного досвіду. Чернічук намагається вийти зі становища, що склалося, та долучити до роботи станції тих українських працівників, які ще раніше відмовились підписати фейкові контракти з Росатомом і яким було заблоковано доступ на станцію», ― йдеться у повідомлені.

Нагадаємо, росіяни призначили молодих та недосвідчених росіян керувати найбільшим ядерним об’єктом у Європі.
Добавлено: 20-07-2023, 16:34
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх