Нардеп від ОПЗЖ Олександр Пономарьов отримав підозру в державній зраді

Чинний народний депутат України від забороненої "Опозиційної платформи — За життя" отримав підозру в державній зраді.

Про його затримання повідомили в пресслужбі СБУ.

Правоохоронці традиційно не називають ім'я підозрюваного, однак за даними джерел ЗМІ, йдеться про народного депутата 9-го скликання Олександра Пономарьова.

Слідство встановило, що він, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, добровільно пішов на співпрацю з рф:

"Перереєстрував підконтрольні йому підприємства за російським законодавством, відкрив рахунки у місцевих "філіях" банківських установ рф, а також організував виробництво матеріальних цінностей та їх передачу російським окупаційним військам".

Нардеп від ОПЗЖ Олександр Пономарьов отримав підозру в державній зраді

Зазначається, що його заводи постачали паливно-мастильні матеріали для військової техніки рф і надавали техніку для облаштування ворожих фортифікаційних споруд.

Народний депутат згодом виїхав у Київ і продовжив координувати підприємства. Правоохоронці виявили та вилучили електронні носії з доказами його діяльності на користь рф.

Він отримав підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Депутатові загрожує до 15 років тюрми. Тепер суд має обрати йому запобіжний захід.


Як повідомляє рух "Чесно", його називали "тіньовим господарем Бердянська" та "місцевим феодалом". За останньою інформацією, ще в березні 2022 Бердянська міська рада заявляла про "викрадення" Пономарьова російськими військами, проте згодом зʼясувалося, що він в окупованому Криму.
Добавлено: 24-07-2023, 13:35
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх