Голові окупаційного органу влади Енергодара та трьом його підлеглим повідомлено про підозру у колабораціонізмі

Фото: Запорізька обласна прокуратура

Керівник Запорізької обласної прокуратури повідомив про підозру 4-м учасникам злочинного угруповання у складі депутата Енергодарської міської ради від забороненої в Україні партії «ОПЗЖ» та 3-х місцевих мешканок за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 28, ст. 111-1 КК України).

Про це повідомили у пресслужбі Запорізької обласної прокуратури.

Згідно зі слідством відомо, що залишившись в окупованому місті та погодившись на співпрацю з ворогом, місцевий депутат обійняв посаду голови так званого «Общественного совета самоорганизации города Энергодар».

«Із власних ідеологічних мотивів, а також з метою щонайскорішого  встановлення незаконної влади в Енергораді він організував злочинне угруповання, до складу якого увійшли три мешканки окупованого міста. За його пропозицією жінки зайняли відповідні посади у незаконному органі влади – «заступника голови з питань культури та освіти», «прес-секретаря» та «начальника управління культури»», – йдеться у повідомлені.

Зазначається, що фігуранти всіляко сприяли окупантам та організовували політичні заходи з підтримкою рф з подальшим їх висвітленням у проросійських ЗМІ.

До того ж зазначається, що депутат організував власний бізнес із реалізації дизельного пального та бензину на одній із конфіскованих ворогом АЗС.
Добавлено: 27-06-2023, 16:11
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх