ДБР викрило екскерівника Запорізького військкомату, який допомагав ховатися від суду кримінальним елементам

Фото: ДБР

ДБР викрило колишнього керівника Запорізького військкомату, який організував підвищені військові виплати для наближених осіб та допомагав ховатися від суду кримінальним елементам. Наразі він очолює Донецький обласний ТЦК та СП.

Про це повідомляє пресслужба Держаного бюро розслідувань.

З липня по грудень 2022 на посаді керівника Запорізького обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки чоловік направив наближених підлеглих до бойової бригади ЗСУ нібито для виконання бойових завдань. Проте вони перебували у зоні бойових дій за вільним графіком, як у відпустці.

Слідство встановило, що вони не були призначені на посади у бойовому підрозділі та не брали участі у боях. Однак як "військовослужбовцям" їм нарахували додаткові бойові доплати на загальну суму 981,3 тис. гривень.

"Більш того, один із цих підлеглих надав документи для отримання 700 тис. грн грошової допомоги у зв’язку із втратою працездатності внаслідок участі в бойових діях", - йдеться у повідомленні ДБР.


Крім цього, керівник військкомату влаштовував на роботу у ТЦК та СП представників місцевого криміналітету, щоб допомогти їм ухилитися від суду по особливо тяжким злочинам. А також допоміг одному з них знятися з військового обліку для безперешкодного виїзду за кордон.


ДБР затримало воєнкома та повідомило йому про підозру у перевищенні службових повноважень. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.
Добавлено: 4-08-2023, 11:46
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх