В Енергодарі окупанти посилили перевірки та обшуки у квартирах місцевих мешканців

У минулі вихідні, в Енергодарі окупанти проводили обшуки у квартирах місцевих мешканців. Перевіряли наявність російського паспорта та погрожували у випадку відмови в оформлені документа країни-агресора.

Про це, 7 серпня, повідомив мер тимчасово окупованого міста Дмитро Орлов.

Міський голова Енергодару зазначає, що в першу чергу окупанти вимагають показати російський паспорт, а за його відсутності починають погрожувати та змушувати оформити документ у тижневий термін.

«Погрожують, що в разі відмови наступна «бесіда» буде відбуватися вже у катівні. Як вони цинічно заявляють, «за дуже некомфортних та болісних умов». Також лякають депортацією, бо ж всі вже знають, що насправді ніякої депортації не існує і люди просто потрапляють у підвали і зникають безвісти», ― йдеться у повідомлені.

Крім того, Орлов закликає мешканців міста, що залишаються в окупації бути обережними під час телефонних розмов з родичами, які перебувають на підконтрольній Україні території.

«На вулицях міста чимало окупантських спецавтомобілів РЕБ, за допомогою яких вони пеленгують зв’язок та намагаються контролювати енергодарців», ― наголошує Дмитро Орлов.
Добавлено: 7-08-2023, 16:39
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх