Запорізького пропагандиста-колаборанта Рогова засудили до 15 років за держзраду

Проросійського пропагандиста та представника окупаційної адміністрації Мелітополя Володимира Рогова засудили до 15 років позбавлення волі, визнавши винним у державній зраді й пособництві державі-агресору.

Таке рішення 9 серпня ухвалив Комунарський районний суд Запоріжжя, передає "Детектор медіа".

За версією слідства, у період із 26 лютого до 13 березня 2022 року, мешкаючи в окупованому Мелітополі, Рогов погодився допомагати представникам рф у підривній діяльності проти України:

"Він отримав завдання зʼясувати місця дислокації українських військових і залучити інших мешканців Запорізької області, які можуть мати такі відомості. Чоловік, якого вербував Рогов, таємно співпрацював з СБУ. У березні 2022 року обвинувачений запропонував йому інформувати про пересування та базування військової техніки. Під контролем СБУ чоловік надавав ту інформацію, яка могла зацікавити окупантів".

Наразі Рогов є адміністратором телеграм-каналу з більш ніж 92 тисячами підписників, на якому він збирає кошти для придбання ворожим збройним формуванням безпілотних літальних апаратів. Також під постами він зазначає перелік необхідних медичних препаратів, радіостанцій, засобів розвідки, тепловізорів і реквізити для переказу коштів.

Суд визнав Рогова винним у державній зраді й засудив до 15 років увʼязнення з конфіскацією майна. Також йому на 15 років забороняється обіймати будь-які посади в органах державної влади.

За даними правоохоронців, обвинувачений усе ще залишається на тимчасово окупованій території.
Добавлено: 16-08-2023, 13:35
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх