Запорізька мерія продовжує оскаржувати в суді угоду лікарні з приватною фірмою щодо вивозу сміття

Сьогодні, 29 серпня, в обласному Господарському суді відбулося третє засідання щодо розгляду справи про розірвання договору на послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів, укладеного між фірмою "Гранік" та міською лікарнею №10. Його було укладено у квітні цього року на суму 36,5 тисяч гривень.

Про це повідомляє Panoptikon.

Запорізька мерія прагне домогтися визнати цей договір недійсним. Представники міськради наполягають на тому, щоб ці кошти пішли на послуги компанії "Вельтум-Запоріжжя". Саме її у 2020 році було визнано основним надавачем послуг з вивезення побутових відходів відповідно до нового закону "Про відходи".

Фірма "Вельтум-Запоріжжя", відповідно, повністю підтримує позовну заяву:

"Згідно з законодавством, тільки виконавець послуг може укладати договори на поводження з відходами".

Натомість представники 10 лікарні та "Граніка" з цим не згодні, зауважуючи, що немає заборони на укладання цих послуг іншими компаніями. У відповідь на позов вони наголошують, що договір відповідає вимогам чинного законодавства та укладений згідно із законом "Про публічні закупівлі".

За їх словами, міська рада не має жодного стосунку до угоди й захищає інтереси компанії "Вельтум-Запоріжжя". Натомість мерія аргументує це захистом власних майнових інтересів, всупереч тому, що послуги "Вельтума" обійдуться лікарні значно дорожче, порівняно з тарифами "Граніка".

Завершальне слухання по справі заплановане на 19 вересня в обласному Господарському суді.
Добавлено: 29-08-2023, 14:14
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх