Нардеп: Запорізьку обласну раду можуть позбавити повноважень

Запорізький народний депутат, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Геннадій Касай повідомив, що Запорізьку обласну раду можуть тимчасово на час воєнного стану позбавити повноважень. Причина ― бездіяльність облради. Вона не може зібратися на сесію вже понад рік — з березня 2022-го. 1 вересня у залі засідань зібралися лише 22 депутати з 84-х.

Геннадій Касай на своїй Facebook-сторінці нагадав, що Верховна Рада має право передати на час воєнного стану всі повноваження обласної ради до обласної військової адміністрації. І відповідний проект постанови парламенту вже з весни знаходиться у Верховній Раді. Нардеп закликав колег якнайшвидше підтримати цю ініціативу:

Вже не піддається рахунку кількість оголошених та зірваних засідань - адже обласна рада так і не змогла зібрати кворум жодного разу з БЕРЕЗНЯ 2022 РОКУ! Обласна рада не спромоглася на збори протягом півтора року, коли відбувалася окупація понад 70% регіону, проходила евакуація комунальних закладів обласного підпорядкування, продовжується евакуація людей з прифронтових населених пунктів…

Зареєструвалися на сесію 22 з 84 депутатів. 22 з 84 - це оцінка спроможностей та дієздатності цього органу. І це вирок обласній раді.

Нагадаю, Верховна Рада має право призупинити повноваження обласної ради на час воєнного стану, якщо цей орган не виконує свої функції, та передати повноваження військовій адміністрації. І такий проект постанови вже знаходиться в парламенті, але й досі не може пройти погоджувальну раду голів фракцій. Навіть попри те, що про його необхідність вже заявляли і голова обласної військової адміністрації, і ми, народні депутати від Запоріжжя.

Звертаюсь до моїх колег-депутатів із закликом якнайшвидше вирішити проблему непрацездатної ради частково окупованої та прифронтової області!
Добавлено: 4-09-2023, 16:58
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх