До Верховної Ради подано проєкт постанови, що дозволить керівнику обласної адміністрації розпустити обласну раду

До Верховної ради України подано законопроєкт від Президента України, що дозволить керівнику Запорізької обласної державної адміністрації відправити у відставку обласну раду. Відповідний проєкт має затвердити Парламент.

Про це йдеться у законопроєкті на сайті Верховної ради України від 17 березня 2023 року.

У пояснювальній записці зазначаються, що з 24.02.2023 року сесія Запорізької обласної ради проводилася лише один раз у березні 2022 року дистанційно. Таким чином, фактично рік у Запоріжжі не проводяться засідання сесії обласної ради, що більш ніж у 4 рази перевищує максимально допустимі строки, встановлені Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні".

Саме тому, з гідно з прогнозу в пояснювальній записці:

«Прийняття Постанови дасть змогу Запорізькій обласній військовій адміністрації, начальнику Запорізької обласної військової адміністрації здійснювати повноваження, передбачені частиною третьою статті 10 та частиною третьою статті 15 Закону України "Про правовий режим воєнного стану"».

Зазначимо, що згідно з частиною третьою статті 10 Закону України "Про правовий режим воєнного стану" у 7-у пункті вказано:

«Начальник обласної військової адміністрації, начальник районної військової адміністрації за погодженням з начальником відповідної обласної військової адміністрації може увільняти від виконання посадових обов'язків працівників виконавчого апарату такої районної та/або обласної ради (для таких працівників оголошується простій або здійснюється їх переведення на рівнозначну чи нижчу посаду)».
Добавлено: 21-03-2023, 11:34
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх