Суд арештував майно та 5,5 млн гривень запорізького полковника ДСНС, який нажився на продажі пального, ― ДБР

За клопотанням Державного бюро розслідувань суд арештував майно та грошові кошти у полковника ДСНС, який підозрюється у налагоджені схеми крадіжки та продажу відомчого пального у Запорізькій області під час воєнного стану.

Про це, 8 вересня, повідомили в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Раніше ми писали, що у червні 2022 року працівники ДБР викрили та повідомили про підозру полковнику-начальнику аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Запорізькій області та групі його спільників.

«Фігуранти продавали пальне, яке виділялося ДСНС для ліквідації наслідків ракетних обстрілів, проведення розмінування, а також евакуації людей з прифронтових територій. Розкрадання пального були настільки масштабними, що посадовцю довелось облаштувати міні-АЗС прямо на території власного маєтку. Сума збитків держави складає понад 2,3 млн грн. Крім того, водіями для перевезення пального залучались чинні співробітники ДСНС», ― йдеться у повідомлені відомства.

Суд арештував майно та 5,5 млн гривень запорізького полковника ДСНС, який нажився на продажі пального, ― ДБР

Наразі суд ухвалив рішення про арешт майна та грошових коштів полковника ДСНС, а саме на:

● земельну ділянку площею 1,9 га;
● елітний будинок у прибереженій зоні Запоріжжя площею 176 кв. м;
● автомобілі Toyota Land Cruiser, Mercedes-Benz Actros та DAF CF;
● вантажний автомобіль ЗАЗ;
● банківські рахунки та кошти фігуранта на понад 5,5 млн у гривневому еквіваленті.



Крім того, арештовано понад 1 млн гривень у спільника, який був його підлеглим. Кошти будуть передані в управління Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Наразі триває досудове слідство, а полковник ДСНС відсторонений від посади. Рішенням суду йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Добавлено: 8-09-2023, 12:35
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх