На Бердянському напрямку українські військові покращили своє тактичне положення, ― НГУ

На півдні підрозділи «Гвардії наступу» просунулись вглиб оборони ворога.

Про це, 21 вересня, під час брифінгу в Military Media Center повідомив т.в.о. директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України, полковник Микола Уршалович.

На Бердянському напрямку по підрозділах Національної гвардії, які здійснюють оборону Урожайного, противник наніс 8 авіаційних ударів та 54 артилерійських обстрілів. Крім того, ворог проводив безрезультатні штурмові дії.

«В районі Приютне підрозділами 23 окремої бригади Національної гвардії взаємодії з підрозділами ЗСУ було покращено тактичне положення та знищено 10 загарбників, а одного було взято в полон», ― йдеться у повідомлені.

На Мелітопольському напрямку підрозділи бригад «Гвардії наступу», продовжують відкидати ворога із зайнятих позицій. Наразі закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи з розмінування для забезпечення подальших дії та ураження противника, як артилерійськими засобами, так і ударними БПЛА.

Зазначається, що ворог хоче утримати раніше захоплені території та намагається шляхом потужного вогневого впливу уповільнити наступ українських підрозділів. Для цього противник завдав близько 18 авіаційних ударів та понад 450 обстрілів зі ствольної та реактивної артилерії.

«Незважаючи на щільне мінування та інженерне обладнання, а також потужний спротив окупантів наші підрозділи мали частковий успіх, просунулись як в глибину оборони противника, так і по фронту», ― повідомив Уршалович.
Добавлено: 21-09-2023, 14:29
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх