У Запорізькій області українські війська за допомогою бронетехніки прорвали основну лінію оборони ворога, ― ISW

Українська бронетехніка діє за останньою лінією російського оборонного шару, який наразі проривають українські сили на заході Запорізької області.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війти за 21 вересня.

Однак, в ISW наголошують, що не готова оцінити, чи українські сили повністю прорвали російську оборону у цьому районі.

На геолокаційних кадрах, опублікованих 21 вересня, видно, що українська бронетехніка просувалася на південь від російських протитанкових ровів і перешкод «Зуби дракона», які є частиною трирівневої оборони та вступила в обмежений бій безпосередньо на захід від Вербового, що у 18 км на південний схід від Оріхова.

У Запорізькій області українські війська за допомогою бронетехніки прорвали основну лінію оборони ворога, ― ISW


В ISW зазначили, що це перший зафіксований випадок використання бронетехніки українськими військами поза межами російської трирівневої оборони. Присутність української бронетехніки за кінцевою лінією нинішнього російського оборонного шару вказує на те, що українці достатньо убезпечили свій прорив перших двох ліній цього шару, щоб провести техніку через пролом.

«Українські сили, ймовірно, придушили російську артилерію та інші протитанкові системи в цьому районі достатньо, щоб вивести свої машини вперед. Здатність України підводити бронетехніку до найпотужніших російських оборонних споруд і крізь них, щоб зупинити їх, і керувати цією технікою поблизу підготовлених російських оборонних позицій є важливими ознаками прогресу в українському контрнаступі.», ― йдеться у повідомлені.

Крім того, додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 20 і 21 вересня, показують, що українські сили також просувалися на захід і південний захід від Вербового.
Добавлено: 22-09-2023, 10:49
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх