У Запорізькій області Збройні сили України просунулись за протитанковими ровами та перешкодами «Зуби дракона», ― ISW

Фото: ілюстративне з відкритих джерел

Українська легка піхота просунулася до позицій за протитанковими перешкодами «Зуби дракона», які складають нинішній російський оборонний шар перед українським наступом у західній частині Запорізької області.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війти за 4 вересня.

Зазначається, в ISW не готові оцінити, чи прорвали українські війська цей оборонний рубіж за відсутності української важкої техніки в цих районах.

«Географічні відеоматеріали, опубліковані 4 вересня, вказують на те, що українські сили просунулися до позицій на лінії дерев, які знаходяться на сході від російських протитанкових ровів і загороджень "зуби дракона", що є частиною тришарової оборони безпосередньо на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова)», ― йдеться у звіті ISW.

Крім того, за інших геолокаційних даних за 4 вересня, українська легка піхота також просунулася далі вглиб російських оборонних позицій вздовж дороги, яка веде на північний захід до Вербового.

«Інші геолокаційні дані, опубліковані 4 вересня, вказують на те, що українські сили просунулися до російських оборонних позицій між Роботиним (10 км на південь від Оріхового) і Новопрокопівкою (13 км на південь від Оріхового)», ― зазначається у звіті.

Також, аналітики стверджують, що українські сили розширюють пролом в одному з російських оборонних рубежів, і перекидають більше техніки та особового складу в тактичні тилові райони цього рубежу.

«Українські сили, схоже, досягають успіхів у безпосередній близькості від ще не прорваного російського оборонного рубежу, який проходить на північний захід від Вербового на північ від Солодкої Балки (20 км на південь від Оріхова), проводячи піхотні атаки і обстрілюючи важкою артилерією російські позиції, що знаходяться в глибині і на південь від цього рубежу. Розгортання української важкої техніки і більш значних сил у цих районах, ніж досі спостерігали в ISW, може свідчити як про прорив цього російського оборонного шару, так і про намагання розширити цей прорив», ― відзначається у звіті американського Інституту вивчення війни.
Добавлено: 5-09-2023, 12:54
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх