Деокупація регіону: як Запорізька область працює над планами відновлення

На сьогодні фактично всі громади Запорізької області підготували плани з відновлення територій після їхньої деокупації. Однак вони враховують лише точні руйнування та не передбачають усіх можливих наслідків.



Про це розповів директор Агенції регіонального розвитку Запорізької області, депутат Запорізької обласної ради Аскад Ашурбеков в інтерв’ю Vidbudova.online.

“Ці плани враховують лише нинішні точні руйнування, а ситуація на лінії фронту достатньо динамічна. Щодня руйнується велика кількість об’єктів соціальної інфраструктури, приватної забудови, тому вони є базовими, але не повними. З громадами, які знаходяться на тимчасово окупованій території, ситуація складніша. Вони готують плани, що взагалі не враховують ступеню руйнувань. Адже не зрозуміло, що буде там після деокупації територій: залишиться інфраструктура цілою чи будуть такі руйнування як в Оріхові та Гуляйполі”, - зазначив Ашурбеков.

Крім цього, є проблема щодо відсутності професійних кадрів, які спроможні їх якісно підготувати. Наразі тільки великі міста, такі як Запоріжжя, Мелітополь, Енергодар чи Бердянськ, на думку депутата, мають і кадрові потенціали, і в цілому хоча б загальну рамку розробки планів з відновлення.
Добавлено: 12-10-2023, 11:41
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх