Російська співачка, яка знімала український прапор в Енергодарі та розвішувала пропагандистські банери в Мелітополі, отримала підозру від СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру російській співачці Юлії Чичеріній, яка підтримала збройну агресію Росії та погрожувала українським військовим концтаборами.


Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, напередодні 2023 року вона опублікувала на власному ютуб-каналі відеозвернення, де закликала військових Сил оборони здаватися у полон росіянам.

У своєму виступі Чичеріна погрожувала українським захисникам ув’язненням до російських концтаборів у Сибіру. Потім це відео «підхопили» пропагандисти центральних інформресурсів Кремля, а також поширили на телеграм-каналах терористичних організацій «Л/ДНР».

Після теракту агресора в Оленівці Чичеріна приїхала до тимчасово окупованого селища і дала там концерт, під час якого закликала місцевих жителів вступати до лав загарбників. Свій виступ вона супроводжувала «гаслами», в яких виправдовувала тимчасову окупацію частини України.

Мовно-лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності Чичеріної на користь Росії.

Крім того, у березні 2022 року Чичеріна незаконно прибула до тимчасово окупованого Енергодара та зняла український прапор із будівлі місцевої мерії. А у тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області Юлія Чичеріна переклеювали рекламу на білбордах на пропагандистські.

Ще тоді за цим та іншими фактами правоохоронці кваліфікували її злочинні дії за двома статтями Кримінального кодексу України: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також наруга над державними символами. Зловмисниці загрожує довічне позбавлення волі.

Якщо Ви ще не підписані на наш новий Telegram-канал, скоріше переходьте за посиланням - Паноптикон
Добавлено: 31-10-2023, 15:38
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх