Вдалося похвилинно встановити обставини ракетного удару по 128 бригаді на Запоріжжі, - Міноборони

Російські окупанти вдарили ракетою по бійцях 128 огшбр, коли 3 листопада військові вишикувалися на Запоріжжя перед нагородженням. Виявилося, що цієї трагедії можна було б уникнути.

За словами Міністра оборони Рустема Умєрова, наразі вдалося похвилинно встановити обставини та події, які відбувались на подвір'ї будинку, куди прийшовся ракетний удар.

Там справді зібрали бійців у дворі будинку, щоб нагородити. Було проігноровано всі правила маскування. Поруч припаркували більше десяти автомобілів.

Також відомо, що в той час у небі над населеним пунктом було помічено російський безпілотник-розвідник. Військові зафіксували його, а в області було оголошено повітряну тривогу. Військових попередили про сектор, в якому працює ворожий безпілотник.

Відразу після фіксації ракетного пуску було поширено сигнал "ракетна небезпека". На місці нагородження, жодних централізованих безпекових заходів вжито не було. Слідство у цій справі триває. Зокрема його веде ДБР. Усі, хто винен в цій трагедії, понесуть передбачене законом покарання.

Крім того, Слідчі Державного бюро розслідувань припускають, що мішенню росіян міг бути командир 128 окремої гірсько-штурмовій Закарпатської бригади Дмитро Лисюк. Про це повідомила радниця з комунікацій ДБP Тетяна Сапьян в ефірі Марафону «Єдині новини».

«Слідчі працюють в цілодобовому режимі аби з’ясувати усі обставини та встановити правдиві факти, що призвели до трагедії. 3 нових деталей можу повідомити, що на сьогодні у слідства є припущення, що ймовірною мішенню в тому числі мав стати і комбриг, який не встиг на шикування за випадковим збігом обставин», - зауважила Тетяна Сапьян.
Добавлено: 14-11-2023, 19:51
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх