У Запорізькій області будуть судити очільника «Юнармії», незаконно створеної в окупованому Мелітополі

Прокурори Мелітопольської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно одного з очільників дитячих військово-політичних рухів, незаконно створених окупаційною владою рф в Мелітопольському районі.



Як повідомляє пресслужба Запорізької обласної прокуратури, колишній викладач Харківського національного університету внутрішніх справ, а після повномасштабного вторгнення - керівник одного зі створених окупаційною владою закладу освіти очолив так званий «регіональний штаб Запорізької області всеросійського дитячо-юнацького військово-патріотичного громадського руху «Юнармія».

Підозрюваний особисто організовував публічні заходи політичного та військового характеру, до участі у яких залучались неповнолітні та малолітні учасники руху «Юнармія».

Діяльність вказаної організації, до якої залучаються діти віком від 8 років, спрямована на знищення національної ідентичності українців, формування у підлітків позитивної мотивації до проходження військової служби у збройних силах країни-агресора, підтримку політики окупаційної влади російської федерації.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Відділу поліції №1 Мелітопольського РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Якщо Ви ще не підписані на наш новий Telegram-канал, скоріше переходьте за посиланням - Паноптикон
Добавлено: 5-12-2023, 16:12
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх