Очолили дитячі військово-політичні рухи в окупованому Мелітополі: чотирьом колаборантам повідомлено про підозру

Фото: Запорізька обласна прокуратура

За процесуального керівництва прокурорів Мелітопольської окружної прокуратури чотирьом громадянам України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Про це, 4 вересня, повідомили в пресслужбі Запорізької обласної прокуратури.

За даними слідство, «ректор» новоствореного окупаційною адміністрацією «Мелітопольського державного університету» очолив так званий «регіональний штаб Запорізької області всеросійського дитячо-юнацького військово-патріотичного громадського руху «Юнармія».

Очолили дитячі військово-політичні рухи в окупованому Мелітополі: чотирьом колаборантам повідомлено про підозру

Зазначається, що підозрюваний брав участь у популяризації незаконного руху серед української молоді на тимчасово окупованій території області, а саме: організовував політичні заходи серед дітей та поширював публікації з цих заходів на сторінці в «Тelegram» під назвою «Мелитопольский государственный университет».

«Ще троє мешканок Мелітополя за власними ідеологічними мотивами стали керівниками аналогічних організацій для дітей та молоді, незаконно створених окупантами – так званих «Юг молодой», «Движение первых», «Мы вместе с россией». Підозрювані і надалі підтримують правомірність збройної агресії російської федерації проти України та активно забезпечують діяльність цих дитячих рухів на тимчасово захопленій території Запорізької області», ― йдеться у повідомлені.

«Юнармія» ― це організація, яка має на меті впровадження агресивної політики рф у сферу виховання молоді, що несе загрозу для національної безпеки України.
Добавлено: 5-09-2023, 11:39
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх