У Запоріжжі оголосили вирок колишньому сільському голові, який вимагав "відкат" від підрядника

До 6 років за ґратами засуджено колишнього сільського голову, викритого на вимаганні та одержанні хабара від підрядника.



Про це повідомляє пресслужба Запорізької обласної прокуратури.

За публічного обвинувачення прокурорів Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя визнано винним ексголову однієї з сільрад Запорізького району за фактом вимаганням та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Вироком суду йому призначено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також позбавлено права здійснювати функції представників влади та місцевого самоврядування, обіймати певні посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, на державних чи комунальних підприємствах установах та організаціях строком на 3 роки.

Прокурором доведено, що у грудні 2017 року сільський голова вимагав у директора товариства «відкат» у розмірі 10% (56 тис. грн) від суми укладених договорів-підряду на придбання та монтаж дитячих гральних та спортивних майданчиків за підписання акта виконаних робіт у звітному періоді.

Чоловік був викритий після отримання усієї суми неправомірної вигоди, яку зберігав до її вилучення правоохоронцями, під пасажирським сидінням власного автомобіля.
Добавлено: 5-01-2024, 16:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх