У дворі зруйнованого будинку облаштовують сучасне укриття на майже 100 людей

У Запоріжжі триває відновлення багатоповерхового будинку на проспекті Соборному 151, який є пам'яткою архітектурного значення та був частково зруйнований під час ракетного удару. У дворі багатоповерхівки будують надсучасне укриття на майже 100 людей.



Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Представник підрядника відновлювальних робіт повідомив, що зараз завершуються роботи в 12 квартирах зруйнованої частини будинку та 10 квартирах, які були частково зруйновані: вже виконуються косметичні роботи, встановлюється сантехніка.

Загальний кошторис проєкту становив близько 340 млн грн. Наразі використано 164 млн бюджетних коштів, а також ще 42 млн грн – це кошти однієї з українських компаній. Саме завдяки позабюджетним коштам вдалося зробити укриття, облаштувати сквер у дворі будинку, замінити частину архітектурних елементів тощо.

Укриття змонтовано з дев'яти окремих модулів. В ньому буде окрема вентиляція, електрика, туалетні кімнати, кімната матері та дитини, запаси води питної та технічної, аптечка. Там одночасно зможуть ховатися від обстрілів 96 людей.

За словами підрядника, двері в укриття автоматично відкриватимуться під час тривог, а після «відбою» працюватимуть тільки на вихід.

Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ
Добавлено: 1-02-2024, 15:17
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх