У Запоріжжі відбулась зустріч представників міської влади із мешканцями зруйнованого будинку: на відбудову виділено майже 250 млн гривень

28 липня відбулась зустріч представників міської влади із мешканцями багатоповерхівки на Зестафонській, 8. Під час зустрічі обговорювали кроки щодо відбудови зруйнованих під’їздів та проведення капітального ремонту у частково зруйнованому будинку.

Про це повідомляє Panoptikon.

Представники міської влади зазначили, що отримавши експертний звіт по будинку на Зестафонській, 8, через високу вартість проєкту було прийнято рішення коштом міського бюджету провести відновлювальні роботи у сусідньому будинку на Зестафонській, 10, який постраждав найменше.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Віктор Гординський повідомив, що фінансування відновлення об’єкта на Зестафонській, 8 взяла на себе держава. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України №770 від 25 липня 2023 року, наразі на відбудову частково зруйнованого будинку виділено кошти в обсязі 249 346 021 грн. В міській раді зазначають, що таким чином, це надає змогу відповідним службам міста вже зараз відкрити тендер та розпочати роботи з відновлення.

У Запоріжжі відбулась зустріч представників міської влади із мешканцями зруйнованого будинку: на відбудову виділено майже 250 млн гривень


Начальник служби відновлення та розвитку інфраструктури в Запорізькій області Олег Галич повідомив, що проєкт відбудови буде викладено на офіційному майданчику державних публічних закупівель «Prozorro» продовж тижня, у якому буде визначено переможців з проведення капітального ремонту постраждалого будинку.

«Через тиждень буде проведена процедура закупівлі на незалежний технагляд, який буде вести компанія, яка також виграє цей тендер. Термін процедури складає 30 днів. Десь на кінець серпня початок вересня можливо розпочати роботи на цьому об’єкті», ― зазначив начальник служби відновлення та розвитку інфраструктури в Запорізькій області.

Олег Галич зазначив, що при сталому фінансуванні, цей об’єкт згідно з постановою планують виконати до 2024 року.


Однак, не всі мешканці будинку на Зестафонській, 8 хочуть відбудови. За словами Анни, мешканки зруйнованого 4-го під’їзду, мешканці не хочуть жити у будинку з такою історією.

«Нас не чують. Ми думали що всі служби які приїдуть, подивляться на стан фундаменту та скажуть, що його треба демонтувати, а в робочому проєкті сказано, що фундамент навіть 4-го під’їзду, який найбільше постраждав залишається, проте украплюється. Ми вирішили зібратися із мешканцями будинку, підписати звернення, що ми не хочемо відновлення, побачивши робочий проєкт. І взагалі не дуже згодні з проєктним рішенням, через хвилювання за свою безпеку», ― зазначила пані Анна.

Крім того, під час обговорення від постраждалих пролунали пропозиції, замість відбудови двох зруйнованих під’їздів розв'язувати проблему наданням постраждалим нового житла у новобудовах.



«Ми не можемо вийти за рамки законодавства, але вашу думку ми візьмемо та напишемо звернення. Чи можливий такий варіант, чи ні. Як тільки ми отримаємо відповідь від вищого керівництва, якісь законодавчі документи або пояснення ― обов’язково їх вам наддамо», ― повідомив потерпілим виконувач обов’язків міського голови Анатолій Куртєв.

Добавлено: 31-07-2023, 13:18
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх