Фільм «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова переміг у найпрестижнішій британській премії

Злочини росіян лютого-березня 2022 року стануть видимішими через перемогу «20 днів у Маріуполі».

Стрічка «20 днів у Маріуполі» перемогла у престижній британській кінопремії BAFTA, яку порівнюють з Оскаром у номінації «Найкращий документальний фільм».Про це написали на сайті премії.

Над фільмом працювали режисер і фотограф Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. Вони єдині з представників журналістів, які лишилися в захопленому Маріуполі та висвітлювали перші тижні з 24 лютого. Вони отримали Пулітцерівську премію.

Стрічка про перші тижні повномасштабного вторгення в Маріуполі також змагалася у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою». У ній перемогло кіно «Зона інтересу» Джонатана Ґлейзера про коменданта Аушвіцу.

На сцену за статуеткою BAFTA піднялися Мстислав Чернов, Василіса Степаненко. Під час промови режисер сказав про Авдіївку, яку після багатьох місяців супротиву ЗСУ захопили російські військові.

«Позавчора впало ще одне українське місто – Росія окупувала Авдіївку. І багато міст до неї. Тому історія Маріуполя – це символ усього, що відбулося. Символ боротьби і віри. Дякуємо, що підтримуєте наш голос і даєте почути нас. Давайте продовжимо боротися далі», – сказав Мстислав Чернов.

Фото: Мстислав Чернов та Кілліан Мерфі | телеграм-канал Березовий сік
Мстислав Чернов, Євген Малолєтка, Василіса Степаненко, Bafta, 20 днів у Маріуполі, перемога, повномасштабна війна
Добавлено: 19-02-2024, 22:24
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх