У Запорізькій області СБУ повідомила про підозру 22 людям, які співпрацювали з окупантами

За даними слідства, 22 підозрювані брали участь у масових репресіях проти жителів Запорізької області. СБУ оголосила підозру людям, які працювали в російському так званому «Головному управлінні МВС рф» на тимчасово окупованих територіях. Про це написали на сайті Запорізької ОВА.

Фігурантам оголосили підозру за ч. 7 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) КК України. У разі доведення провини, їм загрожує від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 10-15 років та з можливою конфіскацією майна.

Повідомляється, що підозрювані фабрикують так звані «справи» проти українців, викрадають їх з власних помешкань або прямо посеред вулиці та ув’язнюють до російських катівень. Під час таких «нальотів» колаборанти грабують оселі потерпілих під виглядом «обшуків».

За даними слідства, підозрюваних призначили на різні «посади» у Бердянському, Мелітопольському, Василівському та Якимівському «відділах».

Кадрові співробітники ФСБ набирали людей у пснвдоугрупування. Після проходження  так званих «співбесід» колаборантам видали псевдопосвідчення, вогнепальну зброю з боєприпасами та формений одяг російського зразка, – йдеться в повідомленні.

Фото: Ілюстративне. СБУ | Facebook
СБУ, колаборація, злочин, суд
Добавлено: 19-03-2024, 18:44
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх