ДніпроГЕС обстріляли росіяни. Загрози прориву немає

Сьогодні рано вранці російські ракети атакували ДніпроГЕС у Запоріжжі. На станції триває пожежа. На місці працюють надзвичайні служби та енергетики, долаючи наслідки численних авіаударів.  Про це повідомляє Укргідроенерго.

За словами енергетиків, росіяни намагаються створити нову екологічну катастрофу після підриву Каховської ГЕС у Херсонській області.

«Загрози прориву немає. Ситуація на дамбі контрольована», – йдеться у повідомленні Укргідроенерго.

Як повідомляють в Укргідроенерго, у Запоріжжі по ДніпроГЕС було два прямих влучання – в ГЕС-1 і ГЕС-2. Невідомо, чи вдасться відновити ГЕС-2, вона пошкоджена серйозно.

«Доведеться відновлювати повністю машинний зал і електричне обладнання. Наслідки ми прорахуємо протягом дня і будемо розуміти, що відбулося. І чи зможе вона (ГЕС-2 – ред..) працювати. І чи зможе, то чи в обмеженому режимі, чи взагалі не зможе певний період ГЕС-2 працювати» – сказав в ефірі Радіо Свобода директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

ОНОВЛЕНО на 10:20: За повідомленням директора Укргідроенерго Ігоря Сироти, наразі є пошкодження обох станцій та греблі. У Дніпровську ГЕС-2 є пряме влучання двох ракет. Попадання в опору. Розбиті підкранові балки. Обидві станції наразі не працюють.

Жертв серед співробітників ДніпроГЕС немає. Наразі станція здійснює усі заходи, аби підняти затвори і здійснити пропуск води нижче по течії Дніпра

ОНОВЛЕНО на 12:00: Як повідомляє директор Укргідроенерго Ігор Сирота, на станції працюють аварійні служби та ДСНС. Пожежу локалізовано. Відпрацьовують різні режими спрацювання води з водосховища.

«Машинна зала задимлена і не має можливості допустити на місце події фахівців для проведення експертизи пошкоджень гідроспоруди та електричного обладнання»

Фото: Ігор Лавров | Facebook
ДніпроГЕС, ГЕС, Запоріжжя, обстріли, енергетика, злочин, росіяни, війна
Добавлено: 22-03-2024, 14:27
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх